Hier vindt u een overzicht van de toegepaste vullingen in de Texelana topklasse dekbedden.

Texelana wol
Dit dekbed is gemaakt van 100 % zuivere (eenjarige) scheerwol van het Texelse schaap. Dankzij de overheersende zeewind op het Waddeneiland heeft de scheerwol een extra kroezing. Het dekbed heeft dus een zeer goed volume. En het kleine percentage (0,3 %) wolvet zorgt ervoor dat het volume jarenlang op niveau blijft. In combinatie met de speciale tijken is de vocht- en temperatuurregulerende werking uitstekend.
Er zijn vier typen:
• Texelana Standaard met tijk van 100 % katoen (verkrijgbaar in vierjaargetijdenuitvoering).
• Texelana Excellent met uitstekende tijk van 100 % percale katoen (verkrijgbaar in vierjaargetijden- en enkele uitvoering in twee dikten).
• Texelana Exquisiet met een tijk van edelsatijn katoen (verkrijgbaar in vierjaargetijdenuitvoering).
• Texelana Washable met een satijnen tijk, uitsluitend verkrijgbaar in vierjaargetijdenuitvoering.

 

Texelana Cashmire
De wol voor dit dekbed is afkomstig van de Cashmiregeit uit het Himalaya-gebergte. Door het kammen tijdens de ruitijd wordt de wol verkregen. Zo wordt uitsluitend het uitgegroeide wolhaar, dat elastisch en veerkrachtig is, gebruikt. Bij dit dekbed is ook de vocht- en warmteregulatie zeer goed. Dit komt met name doordat de Cashmiregeit op zo’n drieduizend meter hoogte leeft, waar de verschillen tussen de dag- en nachttemperatuur erg groot zijn en de weersomstandigheden zeer wisselend. Als de wol 30 % vocht heeft opgenomen, voelt het dekbed nog steeds droog aan.

 

 

Texelana Wildzijde
De wildzijdedekbedden bestaan uitsluitend uit 100 % wildzijde uit Japan en China. Er wordt geen moerbeizijde gebruikt. Nadat de wildzijde is geoogst, wordt deze gekookt en ontbast. Zo blijft alleen de pure wildzijdedraad over, die maar liefst 40 % van het eigen gewicht aan vocht kan opnemen. De vochtregulatie is hierdoor van een zeer hoog niveau. Vooral tijdens de zomermaanden in het vochtige Nederlandse klimaat is het wildzijdedekbed een uitkomst.

 

 

Texelana Camel
De vulling van deze Cameldekbedden bestaat uit het zogenaamde onderhaar van kamelen uit Noord-Afrika en Azië. Dit fijne haar wordt – zodra het in de zomer loslaat – verzameld. Het kamelenhaar heeft een zeer hoogwaardige temperatuurregulatie. In het leefgebied van de kamelen balanceert de temperatuur namelijk tussen 20 graden onder nul in de nacht en 45 graden overdag. Het Cameldekbed staat dan ook borg voor een aangename, droge slaapomgeving.

 

 

Texelana Lyocell
Geloof het of niet, de vulling van dit dekbed bestaat uit houtvezel. Uit de cellulose van de houtvezel wordt garen gewonnen dat volledig biologisch afbreekbaar is. Alleen houtvezelcellulose uit een omgeving waar verantwoord bosbeheer is, wordt gebruikt. Hier worden de gekapte bomen vervangen door nieuwe. Het dekbed is zeer licht van gewicht en heeft een goede vocht- en temperatuurregulatie. U kunt het dekbed met vulling wassen op 60 graden en in de wasdroger op een langzaam programma laten drogen.

 

 

Texelana Katoen
Voor de vulling van dit dekbed worden alleen de zogenaamde langstapelige katoensoorten gebruikt. Deze hebben een fijne vezel en vormen een stabiele vulling voor het dekbed. U kunt het dekbed moeiteloos tot 90 graden wassen. Het katoen heeft een goed vochtregulerend vermogen. De dekbedden zijn daarom vooral in de zomer geschikt voor het vochtige Nederlandse klimaat.

 

 

Texelana Maïs
De vulling van dit dekbed is echt gemaakt van een biologisch afbreekbare vezel uit het zetmeel van de maïskorrel. Deze dekbedvulling is dus uiterst milieuvriendelijk. Dankzij de jaarlijkse oogst worden geen natuurlijke grondstoffen aan het milieu onttrokken. De vezel zorgt voor een zacht dekbed, dat zich naar het lichaam vormt. En ook de vocht- en temperatuurregeling is prima.

 

 

Texelana Dons
Het door Texelana verwerkte dons wordt aan een langdurige drukmeting onderworpen zodat altijd de juiste kwaliteit vulling wordt toegepast. Een constante kwaliteit is hierdoor gegarandeerd.
•100 % zuivere Pilsener-ganzendons
Breedvlokkige dons, voorzien van Batist-tijk van een zeer hoogwaardige kwaliteit. Licht van gewicht, zacht en wasbaar op 60 graden. Verkrijgbaar in vier varia-uitvoeringen. Hiermee kunt u zelf de dikte van uw dekbed samenstellen.
• 90 % zuivere Poolse witte ganzendons
Met witte percale, katoenen tijk (in vakken verdeeld). Wasbaar op 60 graden en verkrijgbaar in drie varia-uitvoeringen. Hiermee kunt u zelf de dikte van uw dekbed samenstellen.
•90 % zuivere witte Oost-Europese ganzendons
Goede kwaliteit, wasbaar en uitsluitend verkrijgbaar in de vierjaargetijdenuitvoering.

Reacties zijn gesloten.